Αδιάβροχα τηλέφωνα ( 2024 update)

Αδιάβροχα τηλέφωνα ( 2024 update)

Δημοσιεύτηκε από undefined undefined
σε 18.07.2024

Αδιάβροχα τηλέφωνα ( 2024 update)

Θυμάστε Πόσο Άσχημα Ήταν τα Πρώτα Αδιάβροχα Τηλέφωνα;


 

Ή πόσο απογοητευτικό ήταν όταν θέλατε να τραβήξετε μερικές λήψεις σε ένα πάρτι στην πισίνα ή την πρώτη σας εμπειρία κατάδυσης με αναπνευστήρα, έχοντας να κρατήσετε το τηλέφωνό σας σε μια πολύ δυσκίνητη και κυρίως αντιαισθητική θήκη;


 

Στις μέρες μας, αυτό δεν είναι πλέον ένα πρόβλημα. Σήμερα, πολλά τηλέφωνα είναι αδιάβροχα χωρίς να χάνουν την πολύ ελκυστική σχεδίασή τους.


 

Σε αυτό το άρθρο, ετοιμάσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αδιάβροχα τηλέφωνα και τα τηλέφωνα με αντοχή στο νερό, τη σκόνη και τους κραδασμούς. Θα μάθετε επίσης πόσο μακριά φτάνει η αντοχή στο νερό ενός τηλεφώνου.


 

Στο δεύτερο μέρος αυτού του άρθρου, θα ανακαλύψετε τα κορυφαία τηλέφωνα που είναι ανθεκτικά στο νερό και τους κραδασμούς. Έχουμε ετοιμάσει μερικές προτάσεις που είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσουν.


 

Τι κάνει ένα τηλέφωνο αδιάβροχο;

Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση "Τι κάνει ένα τηλέφωνο αδιάβροχο;" είναι να διαθέτει πιστοποίηση IP67 ή IP68, την οποία θα εξηγήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.


 

Ουσιαστικά κανένα τηλέφωνο στην αγορά δεν είναι απόλυτα αεροστεγές. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα πρώτα μοντέλα που κυκλοφόρησαν, τα σύγχρονα τηλέφωνα δεν διαθέτουν αφαιρούμενες μπαταρίες και διαθέτουν θήκες που καθιστούν σχεδόν αδύνατο να εισέλθουν σταγονίδια νερού στο εσωτερικό των συσκευών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ελαστικών παρεμβυσμάτων γύρω από τις θύρες και αφαιρούμενα εξαρτήματα, καθώς και σιλικόνης γύρω από τα κουμπιά.


 

Επιπλέον, οι κατασκευαστές αδιάβροχων τηλεφώνων χρησιμοποιούν μια ισχυρή κόλλα για να συνδέουν τέλεια τα εξωτερικά εξαρτήματα του τηλεφώνου, έτσι ώστε τα υγρά να μην μπορούν να περάσουν μέσα ή μεταξύ τους.


 

Ίσως αναρωτιέστε γιατί κανένα τηλέφωνο δεν είναι 100% αδιάβροχο. Η πλήρης σφράγισή τους, η οποία πράγματι θα απέτρεπε την είσοδο τυχόν σταγονιδίων, θα δημιουργούσε σημαντική διαφορά πίεσης αέρα μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού της συσκευής. Με άλλα λόγια, εάν σφραγίζονταν τέλεια, τα τηλέφωνα θα έσπαζαν αμέσως.


 

Επιπλέον, τα ηχεία και τα μικρόφωνα δεν είναι πλήρως σφραγισμένα γιατί χρειάζονται αέρα για να παράγουν και να αντιλαμβάνονται τις ηχητικές δονήσεις. Ωστόσο, οι κατασκευαστές καλύπτουν αυτά τα μέρη των smartphone με μια εύκαμπτη μεμβράνη που απωθεί τα υγρά.


 

Επιστρέφοντας στις δύο πιστοποιήσεις που πρέπει να αναζητήσετε στη λίστα προδιαγραφών ενός τηλεφώνου για να δείτε αν είναι αδιάβροχο ή όχι, ας δούμε τι αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα.

Τι Σημαίνει το IP67 για Τηλέφωνα;

Τα τηλέφωνα που είναι ανθεκτικά στο νερό λαμβάνουν πιστοποίηση IP67 ή IP68, ανάλογα με το επίπεδο προστασίας που μπορούν να προσφέρουν οι συσκευές. Το IP σημαίνει προστασία εισόδου και το πρώτο ψηφίο υποδεικνύει την αντίσταση του τηλεφώνου (ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής) στη σκόνη και την άμμο, με το 6 να είναι η μέγιστη τιμή που μπορεί να επιτύχει μια συσκευή.

Το ψηφίο 6 μετά το ακρωνύμιο IP σημαίνει ότι το τηλέφωνο με αυτήν την πιστοποίηση προσφέρει 100% προστασία από τη σκόνη και την άμμο.

Μια συσκευή με την προδιαγραφή IP67, την πιστοποίηση που βρίσκεται πιο συχνά στην αγορά για ηλεκτρονικές συσκευές, θα προσφέρει 100% προστασία από τη σκόνη και 30 λεπτά αντοχή στο νερό σε βάθος ενός μέτρου.

Φυσικά, ένα τηλέφωνο IP67 θα έχει ανοσία σε πιτσιλιές νερού, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε στη βροχή χωρίς καμία ανησυχία.

Εγγραφείτε για τις τελευταίες ενημερώσεις

Τι Σημαίνει το IP68 για Τηλέφωνα;

Τα τηλέφωνα ανθεκτικά στο νερό που έχουν λάβει πιστοποίηση IP68 είναι καλύτερα εξοπλισμένα από αυτά με μόνο IP67. Όσον αφορά την αντοχή τους στα λεπτότερα σωματίδια σκόνης, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ IP67 και IP68.

Η μόνη σύγκριση που μπορούμε να κάνουμε μεταξύ των δύο πιστοποιήσεων είναι το βάθος στο οποίο μπορεί να αντισταθεί ένα τηλέφωνο που ταξινομείται σε μία από τις δύο. Εάν μια συσκευή με βαθμολογία IP67 δεν θα λειτουργεί πλέον εάν βυθιστεί, σκόπιμα ή κατά λάθος, σε νερό σε βάθος μεγαλύτερο από ένα μέτρο, ένα τηλέφωνο IP68 θα αντέξει πιέσεις έως και 1,5 μέτρο.

Με άλλα λόγια, αν θέλετε να τραβήξετε μερικές λήψεις, είτε φωτογραφίες είτε βίντεο, με ένα τηλέφωνο και να είστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσει εξίσου καλά μετά το «μπάνιο» που πρόκειται να το κάνετε, καλό θα ήταν να επιλέξετε το smartphone με IP68. Να θυμάστε ότι όλες οι δοκιμές που επέτρεψαν την πιστοποίηση των τηλεφώνων έγιναν σε γλυκό νερό. Επομένως, ίσως είναι καλή ιδέα να μην δοκιμάσετε την αντοχή του σε αλμυρό νερό (στη θάλασσα) ή χλωριωμένο νερό (σε πισίνα).

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να σας φοβίζει η ιδέα ότι μπορεί να πιτσιλίσετε ή ακόμα και να βυθίσετε το τηλέφωνό σας σε αλάτι ή χλωριωμένο νερό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να ξεπλύνετε τη συσκευή με νερό βρύσης το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένων των θυρών.

Τι να Κάνετε Μετά την Αφαίρεση του Τηλεφώνου από το Νερό;

Ακόμα κι αν έχετε ένα αδιάβροχο τηλέφωνο, είναι καλό να λαμβάνετε όλες τις προφυλάξεις και να ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα αμέσως αφού το βγάλετε από το νερό:

  • Σκουπίστε το τηλέφωνο με μια μαλακή πετσέτα ή χαρτομάντιλο για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό.
  • Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά χωρίς να πιέσετε τη διαδικασία. Η χρήση στεγνωτήρα μαλλιών ή το φύσημα προς το ηχείο ή την υποδοχή φόρτισης μπορεί να σπρώξει μικρές σταγόνες νερού προς το εσωτερικό του τηλεφώνου, οπότε αφήστε αυτήν την ιδέα.
  • Μην το συνδέσετε για φόρτιση. Όπως πιθανώς ήδη γνωρίζετε, το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, επομένως η τοποθέτηση ενός καλωδίου φόρτισης μπορεί να “κάψει” το τηλέφωνό σας.
  • Όσο δελεαστικό κι αν είναι, μην χτυπάτε το τηλέφωνο στην παλάμη του χεριού σας για να αφαιρέσετε τα σταγονίδια από την περιοχή των ηχείων. Οι κραδασμοί μπορεί να βλάψουν σοβαρά τα εξαρτήματα του τηλεφώνου.
  • Εάν λάβετε μια κλήση και το ηχείο του τηλεφώνου ακούγεται σβησμένο, περιμένετε μερικές ακόμη ώρες μέχρι να επανέλθει.

Αδιάβροχα τηλέφωνα ή τηλέφωνα ανθεκτικά στο νερό;

Γνωρίζουμε ότι αναρωτιέστε ποια τηλέφωνα είναι ανθεκτικά στο νερό. Παρόλο που πολλά από τα σημερινά τηλέφωνα έχουν βαθμολογίες IP68 ή IP67 και ακόμη κι αν οι κατασκευαστές τους πραγματοποιούν κάθε είδους δοκιμές για να αποδείξουν ότι τα smartphone τους δεν αλλοιώνονται όταν έρχονται σε επαφή με το νερό, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές για επανειλημμένη λήψη κάτω από το νερό.

Αντίσταση στο νερό σημαίνει ότι εάν ρίξετε το gadget στην μπανιέρα, την τουαλέτα ή την πισίνα, δεν θα υποστεί καμία ζημιά, υπό την προϋπόθεση ότι θα το αφήσετε να στεγνώσει φυσικά μετά από τυχαία επαφή.

Το αναγκαστικό στέγνωμα με στεγνωτήρα μαλλιών, για παράδειγμα, μπορεί να σπρώξει μικροσκοπικά σταγονίδια νερού προς το εσωτερικό του τηλεφώνου και ταυτόχρονα να αποδυναμώσει την κόλλα που συγκρατεί τις άκρες από καουτσούκ, που προορίζεται να κρατά τα υγρά μακριά από τα κυκλώματα του τηλεφώνου.

Ναι, οι δοκιμές των κατασκευαστών διεξάγονται σε συγκεκριμένα βάθη και για μεγάλες περιόδους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το τηλέφωνο είναι έτοιμο για μια συνεδρία κατάδυσης. Πρώτον, επειδή οι δοκιμές διεξάγονται σε γλυκό νερό (όχι αλμυρό ή χλωριωμένο, όπως θαλασσινό νερό ή νερό πισίνας) και δεύτερον επειδή η επαναλαμβανόμενη βύθιση της συσκευής θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη φθορά των ελαστικών άκρων που αναφέραμε προηγουμένως.

Επιπλέον, αν προσέξετε, ούτε η Apple, η Samsung, η Huawei, ούτε κάποιος άλλος κατασκευαστής τηλεφώνου ισχυρίζεται ότι τα smartphone τους είναι εντελώς αδιάβροχα, μόνο ανθεκτικά στο νερό, μια σημαντική διαφορά μεταξύ των όρων.

Έτσι, τα τηλέφωνα με IP68 ή IP67 δεν είναι εντελώς άτρωτα στο νερό. Και ναι, έχουμε αναφέρει επανειλημμένα το νερό, όχι τα υγρά, επειδή πολλοί χρήστες smartphone πιστεύουν ότι η πιστοποίηση αντοχής στο νερό εγγυάται επίσης ότι τα τηλέφωνα θα αντέχουν την επαφή με χυμούς ή, χειρότερα, ζεστό τσάι ή καφέ.

Δεν συμβαίνει επειδή, εκτός από τη ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά, τα αναφερόμενα ποτά μπορεί να έχουν ένα χαρακτηριστικό που είναι δύσκολο να χειριστούν τα τηλέφωνα - πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Τα ζεστά υγρά που χύθηκαν στο τηλέφωνο μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα τις συσκευές.

Αντοχή στο πιτσίλισμα με ζεστά υγρά δίνει η πιστοποίηση IP69, την οποία ελάχιστα τηλέφωνα διαθέτουν.

Λοιπόν, να θυμάστε ότι ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας έχει IP68, θα ήταν συνετό να αποφύγετε την επαναλαμβανόμενη βύθιση στο νερό.

Εγγραφείτε για τις τελευταίες ενημερώσεις

Ποια Τηλέφωνα Apple είναι Ανθεκτικά στο Νερό;

Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus ήταν τα πρώτα αδιάβροχα τηλέφωνα της Apple, που κυκλοφόρησαν το 2016 με πιστοποίηση IP67.

Η αμερικανική εταιρεία συνέχισε να χρησιμοποιεί αυτή την προδιαγραφή σε επόμενα μοντέλα. Λοιπόν, εδώ είναι η πλήρης λίστα με τα αδιάβροχα τηλέφωνα iPhone:

✓ iPhone 8 (2017) - IP67

✓ iPhone 8 Plus (2017) - IP67

✓ iPhone X (2017) - IP67

✓ iPhone XS (2018) - IP68

✓ iPhone XS Max (2018) - IP68

✓ iPhone XR (2018) - IP68

✓ iPhone 11 (2019) - IP68

✓ iPhone 11 Pro (2019) - IP68

✓ iPhone 11 Pro Max (2019) - IP68

✓ iPhone SE II (2020) - IP68

✓ iPhone 12 (2020) - IP68

✓ iPhone 12 mini (2020) - IP68

✓ iPhone 12 Pro (2020) - IP68

✓ iPhone 12 Pro Max (2020) - IP68

✓ iPhone 13 (2021) - IP68

✓ iPhone 13 mini (2021) - IP68

✓ iPhone 13 Pro (2021) - IP68

✓ iPhone 14 (2022) - IP68

✓ iPhone 14 Pro (2022) - IP68

✓ iPhone 14 Pro Max (2022) - IP68

✓ iPhone 15 (2023) - IP68

✓ iPhone 15 Pro (2023) - IP68

✓ iPhone 15 Pro Max (2023) - IP68

Ποια Τηλέφωνα Samsung είναι Ανθεκτικά στο Νερό;

Επίσης, το 2016, η κορεατική εταιρεία εντάχθηκε στην αμερικανική με ανθεκτικά στο νερό τηλέφωνα Samsung. Το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε ήταν το Samsung Galaxy S7, το οποίο έλαβε πιστοποίηση IP68.

Έτσι, όλα τα επόμενα μοντέλα τηλεφώνων που ακολούθησαν το S7 ήταν εγγυημένα ότι θα αντισταθούν στο πιτσίλισμα ή ακόμη και στη βύθιση σε γλυκό νερό έως και ενάμιση μέτρο. Εδώ είναι τα μοντέλα:

✓ Samsung Galaxy S7 edge

✓ Samsung Galaxy S8

✓ Samsung Galaxy S8+

✓ Samsung Galaxy Note8

✓ Samsung Galaxy S9

✓ Samsung Galaxy S9+

✓ Samsung Galaxy Note9

✓ Samsung Galaxy S10

✓ Samsung Galaxy S10+

✓ Samsung Galaxy S10s

✓ Samsung Galaxy Note10

✓ Samsung Galaxy Note10+

✓ Samsung Galaxy S20

✓ Samsung Galaxy S20+

✓ Samsung Galaxy S20 Ultra

✓ Samsung Galaxy S21 5G

✓ Samsung Galaxy S21Plus

Samsung Galaxy S22

✓ Samsung Galaxy S22 Plus

Ποια Τηλέφωνα Huawei είναι Ανθεκτικά στο Νερό;

Αναρωτιέστε αν τα τηλέφωνα Huawei είναι ανθεκτικά στο νερό; Ο Κινέζος κατασκευαστής δεν έχει μείνει πίσω στην πιστοποίηση των συσκευών του για αντοχή στο νερό. Ωστόσο, σε αντίθεση με ορισμένους ανταγωνιστές, η Huawei έχει γίνει γνωστή για μοντέλα που είναι σχετικά προσιτά.

Έτσι, αν αναζητούσατε μια λίστα με οικονομικά προσιτά αδιάβροχα τηλέφωνα, ίσως βρείτε μια καλή επιλογή στη συλλογή τηλεφώνων Huawei του Flip.gr.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα με τα καλύτερα ανθεκτικά στο νερό τηλέφωνα Huawei:

✓ Huawei P40 Pro

✓ Huawei Mate 40

✓ Huawei Mate 40 Pro

✓ Huawei P30 Pro Νέα Έκδοση

✓ Huawei P40

✓ Huawei Mate 40 RS

✓ Huawei Mate 40 Pro

✓ Huawei Mate 30E Pro 5G

✓ Huawei P40 4G

✓ Huawei Mate 30 Pro

✓ Huawei P30

✓ Huawei Mate 30 RS

✓ Huawei Mate 30

✓ Huawei Mate 30 Pro 5G

✓ Huawei Mate 20 X 5G

✓ Huawei P30 Pro

✓ Huawei P20 Pro

✓ Huawei Mate RS Porsche Design

✓ Huawei Mate 20

✓ Huawei Mate 20 Pro

✓ Huawei P10 Plus

✓ Huawei P20

✓ Huawei Mate 10 Pro

✓ Huawei Mate 20

✓ Huawei P 40

✓ Huawei P50

✓ Huawei P60

✓ Huawei Mate 30

Εγγραφείτε για τις τελευταίες ενημερώσεις

Τα Kαλύτερα Tηλέφωνα με Aντοχή στους Kραδασμούς

Όχι μόνο η αντοχή στο νερό θα πρέπει να είναι ένας παράγοντας που σας ενδιαφέρει, αλλά και η εξερεύνηση επιλογών για τηλέφωνα ανθεκτικά σε κραδασμούς και σκόνη. Είτε είστε περιπετειώδης είτε είστε πιο χαλαροί, η σωματική ακεραιότητα του smartphone σας είναι σημαντική. Επιπλέον, εάν καταλήξει στα χέρια παιδιών, είναι ακόμη πιο σημαντικό να εστιάσετε σε τηλέφωνα που είναι ανθεκτικά σε κραδασμούς, νερό και σκόνη.

Εδώ είναι μερικά μοντέλα που τράβηξαν την προσοχή μας και σας προσκαλούμε να ρίξετε μια ματιά:

Doogee S60

Το Doogee S60 δεν είναι μόνο ένα τηλέφωνο που έχει επιδείξει εξαιρετικά ανθεκτικό με τα χρόνια, αλλά και μια επιλογή που ταιριάζει εύκολα σε χαμηλότερο προϋπολογισμό. Διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή 2,5 GHz με 8 πυρήνες, 6 GB RAM και 64 GB αποθηκευτικού χώρου. Η ενισχυμένη αντοχή του στους κραδασμούς οφείλεται στο προστατευτικό στρώμα Corning Gorilla Glass, το οποίο το προστατεύει άψογα από χτυπήματα, γρατσουνιές και σκόνη. Επιπλέον, το περίβλημα από αλουμίνιο και πολυκαρβονικό υψηλής πυκνότητας αντέχει σε ισχυρές πτώσεις.

Doogee BL9000

Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει στο Doogee BL9000 είναι η τεράστια μπαταρία 9000 mAh του, πέρα ​​από τα εξαιρετικά στιβαρά υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο. Με οθόνη LG Full HD+ 5,99 ιντσών και μνήμη RAM 6 GB, αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε λάτρη της περιπέτειας.

Blackview P10000 Pro

Επίσης στην κατηγορία των αντικραδασμικών τηλεφώνων είναι το Blackview P10000 Pro, με τεράστια μπαταρία 1100 mAh, οκταπύρηνο επεξεργαστή 2GHz, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο. Η προηγμένη οθόνη έχει βελτιωμένη αντοχή στο νερό, τη σκόνη και ιδιαίτερα σε ισχυρότερες ή μικρές κρούσεις.

Motorola Defy

Το smartphone της Motorola, με θερμοπλαστικό σκελετό, μπορεί να αντέξει πολλαπλούς κραδασμούς, χάρη στην οθόνη που προστατεύεται από γυαλί Victus Gorilla. Κατασκευασμένο μέσω της συνεργασίας με την Bullitt, συγκαταλέγεται στα μοντέλα με την καλύτερη αντίσταση.

Nokia XR20

Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία της Nokia από τη δεκαετία του 2000 και τη φήμη των μοντέλων της όσον αφορά την αντίσταση στα χτυπήματα. Το σημερινό μοντέλο XR20 είναι συμπαγές, με αυξημένη αντίσταση, ακόμα κι αν δεν έχει την πιο ογκώδη εμφάνιση των παραπάνω προτάσεων. Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι το Nokia XR20 μπορεί να αντέξει πτώσεις έως και 1,8 μέτρων σε μπετό, καθώς και βύθιση στο νερό.

Χρησιμοποιείτε τηλέφωνο ανθεκτικό στο νερό, τους κραδασμούς ή τη σκόνη; Πείτε μας σε ένα σχόλιο ποιο μοντέλο είναι και πόσο ικανοποιημένοι είστε με αυτό αφού δοκιμάσατε τα όριά του!


 

Μερίδιο:

twitter
facebook
linkedin

Πρόσφατα άρθρα

Πώς να Στείλετε Μεγάλα Αρχεία στο WhatsApp από το Τηλέφωνό σας ή τον Υπολογιστή σας

Πώς να Στείλετε Μεγάλα Αρχεία στο WhatsApp από το Τηλέφωνό σας ή τον Υπολογιστή σας

Το WhatsApp παραμένει η πιο δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων στον κόσμο, με πάνω από δύο δισεκατομμύρια μοναδικούς χρήστες. Είναι πιθανώς η πιο εύκολη πλατφόρμα για χρήση υπό την ομπρέλα της Meta όταν θέλετε να μοιραστείτε memes, αστεία κλιπ ή απλά μηνύματα κειμένου με φίλους.

Πώς να Διαγράψετε/Απενεργοποιήσετε έναν Λογαριασμό Telegram;

Πώς να Διαγράψετε/Απενεργοποιήσετε έναν Λογαριασμό Telegram;

Το Telegram εμφανίστηκε το 2013. Διαθέσιμο για τα τηλέφωνα Apple και άλλες συσκευές iOS τον Αύγουστο, και αργότερα τον Οκτώβριο για συσκευές Android, η πλατφόρμα γρήγορα έγινε ο κύριος ανταγωνιστής άλλων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς να καθαρίζετε σωστά τα ακουστικά και γιατί είναι σημαντικό να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο συχνά

Πώς να καθαρίζετε σωστά τα ακουστικά και γιατί είναι σημαντικό να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο συχνά

Χρησιμοποιούμε τα ακουστικά για να ακούμε μουσική, να μιλάμε στο τηλέφωνο handsfree ή για να μπορούμε να συγκεντρωθούμε καλύτερα όταν υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω μας.

Εγγραφείτε για τις τελευταίες ενημερώσεις