Πώς να βρείτε το χαμένο ή κλεμμένο τηλέφωνό σας

Πώς να βρείτε το χαμένο ή κλεμμένο τηλέφωνό σας

Δημοσιεύτηκε από Iulia Nicolaie
σε 08.04.2024

Το τρομακτικό σενάριο ενός πρωινού όπου όλα πάνε στραβά μπορεί να κορυφωθεί με την αφοπλιστική αίσθηση του να βρίσκεις την τσέπη σου άδεια, εκεί που νόμιζες ότι ήταν το κινητό σου, αμέσως μετά την αποβίβαση από το λεωφορείο ή το μετρό.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε μια συναυλία ή στην πισίνα και οι ζημιές δεν περιορίζονται στην αξία του gadget, αλλά μπορούν να ενισχυθούν από την αξία των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή. Δεν μπορείτε να εγγυηθείτε ότι δεν θα χάσετε ποτέ το τηλέφωνό σας ή ότι δεν θα κλαπεί ποτέ, αλλά υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις για τον περιορισμό των συνεπειών ενός τέτοιου συμβάντος.

Πώς να εντοπίσετε ένα τηλέφωνο χωρίς GPS;

Αν αναρωτιόσαστε πώς να βρείτε ένα χαμένο ή κλεμμένο τηλέφωνο χωρίς GPS, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το κύριο μέσο που έχετε στη διάθεσή σας σε αυτήν την περίπτωση είναι ο εντοπισμός του smartphone μέσω IMEI.

Κάτω από το ακρωνύμιο International Mobile Equipment Identity, βρίσκουμε ότι ο μοναδικός κωδικός κάθε συσκευής, ο οποίος αποτελείται από 15 ψηφία, είναι μοναδικός και μπορεί να συμπεριληφθεί ως ζωτικής σημασίας πληροφορία σε μια καταγγελία που υποβάλλεται στην αστυνομία όταν χάσατε ή σας έκλεψαν το τηλέφωνό σας. Εάν δεν γνωρίζετε το IMEI του τηλεφώνου σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τον κωδικό *#06#, ο οποίος θα τον αναγράψει στην οθόνη.

Σημειώστε τον εκ των προτέρων και κρατήστε τον ασφαλή για το ενδεχόμενο να χάσετε ή να σας κλέψουν το τηλέφωνό σας και θέλετε να λύσετε το πρόβλημα κυρίως με νομικά μέσα. Εάν το παράπονό σας συνοδεύεται από έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είστε ο κάτοχος του smartphone, οι πιθανότητες ανάκτησης του τηλεφώνου αυξάνονται.

Ωστόσο, πριν απευθυνθείτε στις αρχές, χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο ενός φίλου για να επικοινωνήσετε με τον τηλεφωνικό φορέα στον οποίο είχατε εγγραφεί ή από τον οποίο αγοράσατε μια προπληρωμένη κάρτα. Ο χειριστής GSM θα μπορεί να μπλοκάρει αμέσως τη συσκευή, όλα με βάση τον κωδικό IMEI.

Επίσης, μπορείτε να καταχωρίσετε το IMEI του κλεμμένου ή χαμένου τηλεφώνου εδώ, εάν θέλετε να αναφέρετε το περιστατικό και οι αρχές μπορούν να λάβουν μέτρα όταν το τηλέφωνο επιστρέψει, με τη μία ή την άλλη μορφή, στην αγορά.

Πώς να εντοπίσετε ένα τηλέφωνο με GPS;

Αν και πολλοί χρήστες δεν διατηρούν συνεχώς ενεργή τη λειτουργία GPS όταν χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε περίπτωση κλοπής. Η βασική προϋπόθεση είναι το gadget να είναι ενεργοποιημένο και εντός της περιοχής κάλυψης ενός GSM κελιού.

Το σήμα που εκπέμπεται από το τηλέφωνο μπορεί να ληφθεί γρήγορα από δορυφόρους, είτε η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο δεδομένων είτε σε δρομολογητή Wi-Fi. Αυτά τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, σε συνδυασμό με μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή ειδικό πρόγραμμα, μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικά στην προσπάθειά σας να ανακτήσετε το κλεμμένο τηλέφωνο.

 

 

Sign up for the latest updates

Ποια προγράμματα εντοπισμού τηλεφώνου είναι διαθέσιμα για iOS;

Εάν χρησιμοποιείτε ένα τηλέφωνο Apple, έχετε περισσότερες από μία διαθέσιμες εφαρμογές για να το βρείτε:

Find my iPhone: χρήσιμη τόσο για τηλέφωνα όσο και για tablet, η δωρεάν εφαρμογή βρίσκεται στο AppStore και απαιτεί εγγραφή με τα δεδομένα iCloud σας. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την εφαρμογή είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max ή ένα τηλέφωνο από τη σειρά iPhone 13 και έχετε ενημερώσει σε iOS 15, Βρείτε Θα εντοπίσω το iPhone σας ακόμα κι αν είναι απενεργοποιημένο, έχει εξαντληθεί η μπαταρία ή έχει γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

FoneHome: με βάση την ίδια αρχή λειτουργίας που χρησιμοποιείται από το Gadget Track, το FoneHome σάς βοηθά να παρακολουθείτε συνεχώς τη θέση του τηλεφώνου που λείπει.

Gadget Track: αυτή η επί πληρωμή εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ως παγίδα για κλέφτες, οι οποίοι θα λάβουν μια ειδοποίηση στο τηλέφωνο. Αφού ανοίξετε το μήνυμα, το τηλέφωνο θα μεταδώσει διακριτικά φωτογραφίες και συντεταγμένες GPS στις άλλες συσκευές που έχετε καταχωρίσει στο iTunes.

Ποια προγράμματα εντοπισμού τηλεφώνου είναι διαθέσιμα για Android;

Google Photos: εάν φροντίσετε να ενεργοποιήσετε εκ των προτέρων τη λειτουργία Backup & Sync στο Samsung, Huawei ή σε οποιοδήποτε άλλο smartphone Android, οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν αυτόματα στον λογαριασμό σας στο Google Photos θα σας βοηθήσουν να δείτε πού έχει καταλήξει το gadget σας και ποιος παίρνει φωτογραφίες με αυτό.

Google Timeline: αν και θα απαιτήσει ορισμένες δεξιότητες ντετέκτιβ, αυτή η εφαρμογή είναι πολύ χρήσιμη. Με βάση το ιστορικό των μερών που έχουν επισημανθεί στους Χάρτες Google, όπου βρισκόταν πρόσφατα το τηλέφωνό σας, μπορείτε να προσδιορίσετε μια περιοχή όπου μπορεί να το βρείτε από φορητό υπολογιστή.

Android Device Manager: Διατίθεται δωρεάν, η εφαρμογή σας βοηθά να περιπλέκετε την αποστολή ενός πιθανού παραβάτη, είτε ενεργοποιώντας έναν συναγερμό στη μέγιστη ένταση είτε διαγράφοντας όλα τα δεδομένα από τη μνήμη της συσκευής.

Ποια άλλα προγράμματα ή εφαρμογές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε ένα χαμένο ή κλεμμένο τηλέφωνο;

Εάν έχετε smartphone, αλλά δεν χρησιμοποιείτε Android ή iOS, έχετε διαθέσιμη μια εφαρμογή για να βρείτε το τηλέφωνο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Find My Phone για τηλέφωνα με Windows Mobile ή το BlackBerry Protect για τους νοσταλικούς, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τηλέφωνο BlackBerry.

 

 

Ανεξάρτητα από την επωνυμία του smartphone σας ή το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο σε αυτό, έχετε επίσης διαθέσιμες άλλες εφαρμογές για να βρείτε ένα κλεμμένο ή χαμένο τηλέφωνο, όπως:

  • Signal Flare
  • Anti-Theft από την Avast
  • Google Latitude
  • Cerberus
  • Lost Android
  • Prey Anti-Theft
  • Mobile Spy

Sign up for the latest updates

Ποιες ρυθμίσεις μπορείτε να κάνετε στο τηλέφωνό σας για να το ανακτήσετε πιο γρήγορα;

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν μπορεί να σας συμβεί, όλοι έχουμε στιγμές ευπάθειας όπου θα μπορούσαμε να χάσουμε το τηλέφωνό μας ή να το κλέψουν. Οπότε, πριν να είναι πολύ αργά, καλό θα ήταν να λάβετε τα ακόλουθα προστατευτικά μέτρα:

  • χρησιμοποιήστε τις βιομετρικές λειτουργίες κλειδώματος του τηλεφώνου (δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου ή ανάγνωση ίριδας), καθώς και έναν κωδικό πρόσβασης, ως πρόσθετο μέτρο.
  • εγκατάσταση, ενεργοποίηση και ενημέρωση μιας εφαρμογής ασφαλείας από αυτές που αναφέρονται παραπάνω.
  • να διατηρείτε περιοδικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων αναγνώρισης του τηλεφώνου, καταχωρημένα σε επίσημους λογαριασμούς, ώστε να μην χάνονται σημαντικές πληροφορίες ή πολύτιμες αναμνήσεις για εσάς.

Τι μπορείτε να κάνετε αφού εντοπίσετε το τηλέφωνο;

Εάν καταφέρατε να εντοπίσετε το χαμένο τηλέφωνο και οι ενδείξεις σας λένε ότι δεν κλάπηκε, αλλά απλώς χάθηκε, πρέπει να ξεκινήσετε την αναζήτηση το συντομότερο δυνατό. Εάν έχετε κάθε λόγο να πιστεύετε ότι το τηλέφωνο κλάπηκε και έχετε ακόμη και αναγνωρίσει τον δράστη, αγνοήστε την παρόρμηση της στιγμής και καλέστε τις αρχές να τον βρουν, όχι πριν σβήσετε τα δεδομένα από τη συσκευή, με τη βοήθεια μιας αποκλειστικής εφαρμογής.

Μην πάρετε τη δικαιοσύνη στα χέρια σας, αν δεν θέλετε να καταλήξετε με δύο προβλήματα αντί για ένα. Οι συνέπειες της εφαρμογής του νόμου θα επηρεάσουν μόνο τον παραβάτη και το τηλέφωνό σας θα επιστρέψει σε εσάς πιο γρήγορα από ό,τι θα περιμένατε.

Κάτω από ποιες συνθήκες δεν μπορείτε πλέον να εντοπίσετε το τηλέφωνο;

Δεν έχουν όλες οι ιστορίες αίσιο τέλος, οπότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην επιστρέψει το τηλέφωνο σε εσάς, ανεξάρτητα από τις προσπάθειές σας. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως:

  • έξοδος από την περιοχή κάλυψης σήματος GPS·
  • η μπαταρία να τελειώσει
  • απενεργοποίηση του τηλεφώνου
  • επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Τώρα είστε πιο έτοιμοι από ποτέ να ενεργήσετε στην ατυχή περίπτωση που χάσατε ή σας έκλεψαν το τηλέφωνό σας. Μην αγνοήσετε τις παραπάνω συμβουλές μας, οι οποίες προστατεύουν τις σημαντικές πληροφορίες, τις φωτογραφίες και τα προσωπικά σας έγγραφα.

Και αν δεν καταφέρετε να ανακτήσετε το τηλέφωνό σας, να θυμάστε ότι στο https://flip.gr/ έχετε πάντα τιμές έως και 60% χαμηλότερες από αυτές στα καταστήματα για ανακαινισμένα μεταχειρισμένα τηλέφωνα που δείχνουν και έχουν άψογη απόδοση!

Μερίδιο:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates