Κωδικός PUK - Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για το Ξεκλείδωμα της Κάρτας SIM όταν Ξεχάσετε το PIN

Κωδικός PUK - Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για το Ξεκλείδωμα της Κάρτας SIM όταν Ξεχάσετε το PIN

Δημοσιεύτηκε από undefined undefined
σε 04.07.2024

Κωδικός PUK - Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για το Ξεκλείδωμα της Κάρτας SIM όταν Ξεχάσετε το PIN

Κωδικός PUK - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ξεκλείδωμα της κάρτας σας όταν έχετε ξεχάσει τον κωδικό PIN



 

Εάν καταλήξατε να αναρωτιέστε τι είναι ο κωδικός PUK ή πού να βρείτε τον κωδικό PUK, χρειάζεστε τη βοήθειά μας. Σε αυτό το υλικό σας βοηθάμε με περισσότερες πληροφορίες για να βρείτε τον κωδικό puk online, αλλά και με τα απαραίτητα βήματα για να προχωρήσετε εάν το τηλέφωνό σας έχει μπλοκαριστεί. Μεταξύ των απαντήσεων στις ερωτήσεις σας, τις οποίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω, είναι η ανάκτηση κωδικού orange puk, η εύρεση κωδικού vodafone puk και η online εύρεση κωδικού puk telekom. Ακολουθεί μια περίληψη όλων των λεπτομερειών στο άρθρο:


 

Τι είναι ο κωδικός PUK;

Πώς μπορώ να βρω τον κωδικό PUK;

Κωδικός PUK Vodafone

Πορτοκαλί κωδικός PUK

Κωδικός PUK Telekom

Κωδικός PUK Digi

Έχω μπλοκάρει τον κωδικό PUK - τι μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;

Πώς είναι πιο εύκολο; Λάβετε τον κωδικό PUK για τη συνδρομή ή την κάρτα σας;

Τι είναι ο κωδικός PUK;


 

Το κωδικό όνομα PUK είναι ακρωνύμιο και προέρχεται από το Personal Unlock Key, το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως Personal Card Unlocking Key. Ο κωδικός PUK είναι ένας μοναδικός κωδικός που έχει μόνο η κάρτα SIM σας. Αν αναρωτιέστε πόσα ψηφία έχει ο κωδικός puk, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 8 ψηφία.


 

Εάν προστατεύατε την κάρτα σας με έναν κωδικό PIN που είτε πληκτρολογήσατε λανθασμένα τρεις φορές είτε ξεχάσατε εντελώς, το τηλέφωνό σας θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό PUK για να ξεκλειδώσετε την κάρτα SIM.


 

Να είστε πολύ προσεκτικοί, γιατί πληκτρολογώντας λανθασμένο κωδικό PUK δέκα φορές θα μπλοκάρετε την κάρτα SIM σας, επομένως δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για κλήσεις, μηνύματα ή ορισμένες εφαρμογές.

Ακολουθούν ορισμένες άλλες πληροφορίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες σχετικά με τον κωδικό PUK.


 

Λαμβάνετε τα πιο φρέσκα νέα, προσφορές και ενημερώσεις!



 

Πώς μπορώ να βρω τον κωδικό PUK;


 

Όταν αγοράζετε μια SIM, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για προπληρωμένη κάρτα ή για συνδρομή, αυτή θα έρθει «κολλημένη» σε μια κάρτα με τις ίδιες διαστάσεις με την τραπεζική κάρτα. Στο πίσω μέρος της κάρτας θα δείτε τον κωδικό PUK γραμμένο. Θα ήταν ιδανικό να το γράψετε κάπου, για να είστε σίγουροι ότι το έχετε στη διάθεσή σας όταν το χρειάζεστε.


 

Εάν χάσατε την αρχική σας κάρτα και δεν γνωρίζετε τον κωδικό PUK σας, μπορείτε πάντα να καλέσετε από άλλο τηλέφωνο, υποθέτοντας ότι αυτό στο οποίο έχετε μπλοκάρει την κάρτα SIM εισάγοντας λάθος κωδικό PIN δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με την εταιρική κάρτα στο κινητό σας τηλέφωνο. Παρακάτω σας βοηθάμε με αναλυτικές οδηγίες για το πώς να μάθετε τον κωδικό PUK ανάλογα με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας με τον οποίο έχετε συνδρομή ή προπληρωμένη κάρτα.

Κωδικός PUK Vodafone


 

Μπορείτε να μάθετε τον κωδικό PUK μιας κάρτας Vodafone απευθείας από τον λογαριασμό σας στο My Vodafone, στην ενότητα Διαχείριση λογαριασμού - Κωδικός PUK.


 

Μπορείτε ακόμα να καλέσετε *100# από ​​τηλέφωνο στο δίκτυο Vodafone. Από το μενού, θα χρειαστεί να επιλέξετε Ο λογαριασμός μου-Έκτακτη Ανάγκη-PUK. Στη συνέχεια θα πρέπει να εισαγάγετε τον αριθμό σας και θα λάβετε τον κωδικό απευθείας στο τηλέφωνό σας και μέσω SMS.


 

Μπορείτε επίσης να καλέσετε το *222, όπου, αφού επιλέξετε Μάθετε τον κωδικό PUK, θα πρέπει να επιλέξετε Αποκλεισμός ή κατάργηση αποκλεισμού αριθμού. Μπορείτε επίσης να πείτε στο ρομπότ ότι θέλω τον κωδικό PUK και θα σας καθοδηγήσει στο μενού.


 

Τα τηλέφωνα 0372.02.22.22, (με κανονική χρέωση), από οποιοδήποτε εθνικό δίκτυο, αλλά και 0040.372.02.22.22, αν βρίσκεστε εκτός χώρας και θέλετε να μάθετε τον κωδικό PUK σε κάρτα Vodafone, είναι επίσης στη διάθεσή σας. .


 

Orange κωδικός PUK


 

Για να μάθετε τον κωδικό συνδρομής puk orange, έχετε αρκετές δυνατότητες, αλλά δεν διαφέρουν από αυτές για την κατοχή μιας προπληρωμένης κάρτας.


 

Εάν έχετε λογαριασμό My Orange, συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Επιλέξτε τον αριθμό τηλεφώνου για τον οποίο θέλετε να μάθετε τον κωδικό PUK και μεταβείτε στις Υπηρεσίες SIM, από το πλαϊνό μενού που θα εμφανιστεί.


 

Εάν έχετε την εφαρμογή My Orange, εισάγετε τον λογαριασμό σας και μεταβείτε στο μενού Περισσότερα - Υπηρεσίες - Ξεκλείδωμα κάρτας SIM - Κωδικός PUK.


 

Μπορείτε επίσης να μάθετε τον Orange κωδικό PUK καλώντας *100# δωρεάν, από οποιονδήποτε αριθμό είναι εγγεγραμμένος σε αυτό το δίκτυο. Επιλέξτε την επιλογή 4 - Η συνδρομή μου, οι επιλογές και ο αποκλεισμός αριθμού. Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο 5 - Μάθετε τον κωδικό PUK. Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου για τον οποίο θέλετε να μάθετε τον κωδικό PUK και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον Orange κωδικό πρόσβασης. Ο κωδικός PUK θα εμφανιστεί στην οθόνη, αλλά μπορείτε να τον λάβετε και με SMS.


 

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο Orange κωδικός PUK απέχει μόλις μια κλήση. Καλέστε τον αριθμό 300 από οποιονδήποτε άλλο αριθμό Orange ή 0374.300.300 από έναν αριθμό σε άλλο δίκτυο και επιλέξτε τμήμα 3, κλειδί 4 (αν χρησιμοποιείτε κάρτα PrePay) ή τμήμα 3, κλειδί 5 (αν είστε συνδρομητής Orange).



 

Κωδικός PUK Telekom


 

Μπορείτε να μάθετε τον κωδικό PUK της συνδρομής Telekom ή της κάρτας Telekom με τους ακόλουθους τρόπους:

Καλέστε το 1234 (δωρεάν από τα δίκτυα Telekom România Mobil και Telekom România) και ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στο ρομποτικό μενού.

Καλέστε *100#, δωρεάν από τα δίκτυα Telekom România Mobil και Telekom România, επιλέγοντας υποκατάστημα 5-Υπηρεσίες και, στη συνέχεια, Κωδικός τμήματος 3-PUK. Θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τον αριθμό τηλεφώνου για τον οποίο θέλετε να μάθετε τον κωδικό PUK και τον κωδικό πρόσβασης στις υπηρεσίες αυτοεξυπηρέτησης για τον αριθμό τηλεφώνου που πληκτρολογήσατε. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης αποτελείται αρχικά από τα τελευταία έξι ψηφία του προσωπικού αριθμητικού κωδικού του κατόχου της σύμβασης.

Καλέστε 021.404.12.34 (δυνατότητα κλήσης από οποιοδήποτε εθνικό δίκτυο, κανονική χρέωση).


 

Πρόσβαση στον λογαριασμό MyAccount, ενότητα Διαχείριση λογαριασμού - Υπηρεσίες MyAccount - Κωδικός PUK.

Από την εφαρμογή MyAccount για κινητά που μπορείτε να κατεβάσετε από το Google Play ή το App Store.


 

Κωδικός PUK Digi


 

Για να μάθετε τον κωδικό PUK σε μια κάρτα Digi, καλέστε την εξυπηρέτηση πελατών στο 031.400.77.77 ή *777 (αριθμός διαθέσιμος στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 3G Digi Mobil). Αναφέρουμε επίσης ότι, ανεξάρτητα από το αν έχετε συνδρομή ή προπληρωμένη κάρτα, έχετε τα ίδια βήματα να ακολουθήσετε.

Έχω μπλοκάρει τον κωδικό PUK - τι μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;


 

Εάν δεν θυμάστε τον κωδικό PIN και το τηλέφωνο σας έχει ήδη ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό PUK, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί τί πληκτρολογείτε. Όπως σας εξήγησα παραπάνω, η λανθασμένη εισαγωγή του κωδικού PUK δέκα φορές θα οδηγήσει σε μόνιμο αποκλεισμό της SIM.


 

Με άλλα λόγια, εάν εισαγάγατε λάθος κωδικό PUK δέκα φορές, το μόνο αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα είναι αυτό με το οποίο αγοράσετε μια νέα τηλεφωνική κάρτα.


 

Ωστόσο, αυτό το γεγονός θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια του αριθμού τηλεφώνου, αν μιλάμε για προπληρωμένη κάρτα, οπότε να είστε πολύ προσεκτικοί όταν σας ζητηθεί ο κωδικός PUK!


 

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν μπορείτε να μάθετε τον κωδικό PUK μιας κάρτας εάν δεν γνωρίζετε τον αριθμό τηλεφώνου της, για λόγους ασφαλείας.


 

Πώς είναι πιο εύκολο; Λάβετε τον κωδικό PUK για τη συνδρομή ή την κάρτα σας;


 

Ανεξάρτητα από το αν προτιμάτε την ασφάλεια μιας μόνιμης συνδρομής ή τα πλεονεκτήματα μιας κάρτας PrePay, ο κωδικός PUK θα πρέπει να είναι εξίσου εύκολος να βρεθεί και στις δύο περιπτώσεις.


 

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των πελατών τους, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν διαφορετική προσέγγιση ανάλογα με την κατηγορία από την οποία προέρχεστε. Επιπλέον, για όλους τους παρόχους, η κλήση εξυπηρέτησης πελατών είναι δωρεάν.


 

Σε μια πιο αυστηρή ανάλυση αυτών των δύο επιλογών, φυσικά καθεμία από αυτές έχει πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, οι κάρτες PrePay προσφέρουν γενικά περισσότερα προνόμια και πιο ελκυστικές χρεώσεις, συχνά υπερβαίνουν τις συνδρομές από άποψη προσφυγής. Όσον αφορά την απόκτηση του κωδικού PUK, συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχουν διαφορές.



 

Πώς να βεβαιωθείτε ότι θυμάστε τον κωδικό PUK σας;


 

Για να μην βρεθείτε σε μια κατάσταση που το χρειάζεστε επειγόντως και δεν το έχετε στη διάθεσή σας, ερχόμαστε σε εσάς με μερικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να το διατηρήσετε με μεγαλύτερη ευκολία. Έτσι, την επόμενη φορά δεν θα αντιμετωπίσετε τις ίδιες δυσκολίες.


 

  • Ελέγξτε τα εγχειρίδια


 

Κοιτάξτε προσεκτικά τα έγγραφα που συνόδευαν την κάρτα SIM ή το τηλέφωνο κατά την αγορά. Τις περισσότερες φορές, ο κωδικός PUK εμφανίζεται στο εγχειρίδιο χρήσης. Αφού μάθετε τις πληροφορίες, κρατήστε τις σε ένα εύχρηστο μέρος ή, ακόμα καλύτερα, προσπαθήστε να τις απομνημονεύσετε μέσω διαφόρων τεχνικών και συσχετισμών για να τις εισάγετε στην καθημερινότητά σας.


 

  • Συσχετίστε το με προσωπικές πληροφορίες


 

Ο κωδικός PUK θα είναι πολύ πιο εύκολο να θυμάστε εάν προσπαθήσετε να τον ρυθμίσετε χρησιμοποιώντας αριθμούς από την προσωπική σας ζωή, όπως επετείους, γενέθλια παιδιών και άλλα παρόμοια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα να το ξεχάσετε.


 

  • Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο της επανάληψης


 

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το ξεχάσετε, η συχνή επανάληψη του κωδικού PUK είναι μια κλασική λύση, αλλά πολύ αποτελεσματική. Πείτε το δυνατά, γράψτε το σε ένα κομμάτι χαρτί ή στο ημερολόγιό σας ή πληκτρολογήστε το τακτικά στο smartphone σας. Όσο πιο συχνά το κάνετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι στο μέλλον όταν μπορεί να το χρειαστείτε.


 

  • Ασφαλής αποθήκευση σε φυσικό χώρο


 

Εάν οι άλλες μέθοδοι για να θυμάστε τον κωδικό PUK πιο εύκολα αποτύχουν, έχετε πάντα τη μέθοδο να τον αποθηκεύσετε σε φυσική μορφή σε ασφαλές μέρος. Δεν πρέπει να είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο. Ένα παράδειγμα που μπορούμε να προτείνουμε είναι ένα χρηματοκιβώτιο ή ένα συρτάρι κλειδωμένο με κλειδί.

Εάν μέσω αυτού του υλικού σας βοηθήσαμε να μάθετε περισσότερα για τον κωδικό PUK ή ίσως και να τον ξεκλειδώσετε, ανάλογα με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που ανήκετε, είμαστε πολύ χαρούμενοι και σας προσκαλούμε να μας αφήσετε μια καρδιά στο τέλος, σε ένδειξη εκτίμησης.


 

Μερίδιο:

twitter
facebook
linkedin

Πρόσφατα άρθρα

Πώς να Στείλετε Μεγάλα Αρχεία στο WhatsApp από το Τηλέφωνό σας ή τον Υπολογιστή σας

Πώς να Στείλετε Μεγάλα Αρχεία στο WhatsApp από το Τηλέφωνό σας ή τον Υπολογιστή σας

Το WhatsApp παραμένει η πιο δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων στον κόσμο, με πάνω από δύο δισεκατομμύρια μοναδικούς χρήστες. Είναι πιθανώς η πιο εύκολη πλατφόρμα για χρήση υπό την ομπρέλα της Meta όταν θέλετε να μοιραστείτε memes, αστεία κλιπ ή απλά μηνύματα κειμένου με φίλους.

Πώς να Διαγράψετε/Απενεργοποιήσετε έναν Λογαριασμό Telegram;

Πώς να Διαγράψετε/Απενεργοποιήσετε έναν Λογαριασμό Telegram;

Το Telegram εμφανίστηκε το 2013. Διαθέσιμο για τα τηλέφωνα Apple και άλλες συσκευές iOS τον Αύγουστο, και αργότερα τον Οκτώβριο για συσκευές Android, η πλατφόρμα γρήγορα έγινε ο κύριος ανταγωνιστής άλλων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς να καθαρίζετε σωστά τα ακουστικά και γιατί είναι σημαντικό να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο συχνά

Πώς να καθαρίζετε σωστά τα ακουστικά και γιατί είναι σημαντικό να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο συχνά

Χρησιμοποιούμε τα ακουστικά για να ακούμε μουσική, να μιλάμε στο τηλέφωνο handsfree ή για να μπορούμε να συγκεντρωθούμε καλύτερα όταν υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω μας.

Εγγραφείτε για τις τελευταίες ενημερώσεις