Ιδιωτικός αριθμός - Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τις Κλήσεις από Κρυφούς Αριθμούς

Ιδιωτικός αριθμός - Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τις Κλήσεις από Κρυφούς Αριθμούς

Δημοσιεύτηκε από Iulia Nicolaie
σε 15.04.2024

Όταν λαμβάνετε μια κλήση, μπαίνετε στον πειρασμό να απορρίψετε ό,τι κάνατε για να δείτε ποιος σας καλεί. Εάν η οθόνη σας δείχνει ότι σας καλεί ένας ιδιωτικός αριθμός, μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι που θα δείτε ποιος βρίσκεται στην "άλλη άκρη της γραμμής" και να απαντήσετε αμέσως ή μπορεί να αισθανθείτε άγχος και να προτιμήσετε να μην επιτρέψετε την έναρξη της συνομιλίας , αγνοώντας την κλήση. Ωστόσο, σε αυτή την τελευταία περίπτωση, μπορεί να σας αφήσει με μια περιέργεια που δεν θα σας αφήσει ήσυχους, γιατί θα αναρωτιέστε συνεχώς από πού πήρα αυτήν την κλήση από έναν κρυφό αριθμό και, αν χρειαστεί, τι μπορώ να κάνω για να αποκλείσω έναν ιδιωτικό αριθμό;

Ένας ιδιωτικός αριθμός είναι αυτός που δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του καλούντος και τα στοιχεία επικοινωνίας του. Όταν κάποιος σας καλεί από έναν κρυφό αριθμό, άλλες φράσεις που σημαίνουν το ίδιο πράγμα μπορεί επίσης να εμφανιστούν στην οθόνη του τηλεφώνου σας, όπως:

  • Αποκλεισμένος
  • Ιδιωτικός Καλών
  • Χωρίς αναγνώριση κλήσης
  • Περιορισμένος
  • Αγνωστος

Σκεφτήκαμε να σας βοηθήσουμε με απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που σχετίζονται με την κλήση και την αναγνώριση ενός ιδιωτικού αριθμού, γι' αυτό μάθετε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το θέμα. Εδώ είναι τι έχουμε ετοιμάσει για εσάς σε αυτό το υλικό:

1. Πώς μπορώ να μάθω ποιος με καλεί από έναν ιδιωτικό αριθμό;

2. Εφαρμογές που δείχνουν ποιος σας καλεί από έναν ιδιωτικό αριθμό - πραγματικό ή όχι;

3. Πώς μπορώ να κάνω μια κλήση με ιδιωτικό αριθμό;

4. Πώς να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας ώστε να πραγματοποιεί μόνιμα κλήσεις με έναν κρυφό αριθμό

5. Αποκλεισμός ιδιωτικού αριθμού - πώς να αποφύγετε την ταλαιπωρία;

6. Τι να κάνετε εάν απειληθείτε από έναν κρυμμένο αριθμό;

7. Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για την κλήση με ιδιωτικό αριθμό;

8. Η χρησιμότητα των κλήσεων από ιδιωτικό αριθμό

1. Πώς μπορώ να μάθω ποιος με καλεί από έναν ιδιωτικό αριθμό;

Η λίστα με αυτούς που θα προτιμούσαν να σας καλέσουν από έναν ιδιωτικό αριθμό μπορεί να χωριστεί σε διάφορες κατηγορίες.

Πρώτον, μπορούμε να μιλήσουμε για άτομα που σας γνωρίζουν και θέλουν να σας εκπλήξουν ή να παίξουν ένα αστείο πρωταπριλιάτικο αστείο, για παράδειγμα. Αυτή η κατηγορία καλούντων με ιδιωτικό αριθμό είναι εντελώς ακίνδυνη και μπορεί ακόμη και να κάνει τη μέρα σας καλύτερη.

Ωστόσο, στην κατηγορία όσων γνωρίζετε και σας καλούν με ιδιωτικό αριθμό μπορούν να συμπεριληφθούν και πρώην σύντροφοι ή επιχειρηματικοί συνεργάτες με τους οποίους δεν τερματίσατε τη σχέση με τους καλύτερους όρους. Οι συζητήσεις μαζί τους, υποθέτουμε, δεν είναι ακριβώς αυτές με αίσιο τέλος.

Στην κατηγορία των καλούντων κρυφών αριθμών που ίσως θέλετε να αποφύγετε περιλαμβάνονται και οι εγκληματίες, δηλαδή οι απατεώνες που μπορεί να ισχυριστούν ότι χρειάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα ή την πρόσβαση σε διάφορες πλατφόρμες που χρησιμοποιείτε ή ακόμα και χρήματα, επικαλούμενοι κάθε είδους σενάρια που πιθανώς γνωρίζετε.

2. Εφαρμογές που δείχνουν ποιος σας καλεί από έναν ιδιωτικό αριθμό - πραγματικό ή όχι;

Εάν θέλετε να μάθετε ποιος σας καλεί από έναν ιδιωτικό αριθμό, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να απαντήσετε στο τηλέφωνο. Αν και θα βρείτε προτάσεις για δωρεάν εφαρμογές που υπόσχονται να αποκαλύψουν ποιος καλεί από έναν κρυφό αριθμό σε διάφορες πηγές, δεν βρήκαμε καμία που να το κάνει αυτό.

Ή ίσως απλώς δεν είχαμε την τύχη να συναντήσουμε ένα αληθινό. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο που μπορείτε να προτείνετε, ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε, οπότε πείτε μας στα σχόλια για ποια εφαρμογή είναι!

Εκτός από τη λήψη πολλών προσωπικών δεδομένων από χρήστες, όπως αριθμό τηλεφώνου, λίστα επαφών, ημερομηνία γέννησης ή διεύθυνση email, οι εφαρμογές TrueCaller και CallApp, οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές που εμφανίζουν ιδιωτικούς αριθμούς από τις μεγάλες λίστες που συναντήσαμε στο διαδίκτυο, δεν βοηθούν στον εντοπισμό ενός καλούντος που σας καλεί με ιδιωτικό αριθμό.

Τα εγκαταστήσαμε και τα δοκιμάσαμε, αλλά απογοητευτήκαμε που δεν βοηθούν καθόλου. Τουλάχιστον, όχι στη δωρεάν έκδοση τους.

Η ειρωνεία είναι ότι αυτές οι εφαρμογές δεν είναι πλέον σχετικές, δηλαδή, δεν αντιπροσωπεύουν πλέον μια αποτελεσματική λύση για την αποκάλυψη καλούντων που προτιμούν να καλούν με έναν ιδιωτικό αριθμό από τον GDPR, αν και συνεχίζουν να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα από όλους όσους επιλέγουν να τις κατεβάσουν στο τηλέφωνό τους.

Γι' αυτό σας συνιστούμε να μην ασχολείστε άλλο μαζί τους.

 

 

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια κλήση με έναν κρυφό αριθμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ήδη διάσημο κωδικό #31# πριν από τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να καλέσετε. Συγκεκριμένα, εάν θέλετε να καλέσετε το 0722.00.00.00 με ιδιωτικό αριθμό, θα πρέπει να καλέσετε το #31#0722000000.

Αυτός ο κωδικός ισχύει τόσο για τη Ρουμανία όσο και για:

  • Αμερική
  • Αυστραλία
  • Αλβανία
  • Αργεντινή
  • Βουλγαρία
  • Δανία
  • Καναδάς
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Ελλάδα
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Ολλανδία
  • Νότια Αφρική
  • Ισπανία
  • Σουηδία
  • Ελβετία

 

Η προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτός ο κωδικός είναι να χρησιμοποιήσετε μια προπληρωμένη κάρτα ή μια συνδρομή από αυτές τις χώρες.

Sign up for the latest updates

4. Πώς να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας ώστε να πραγματοποιεί μόνιμα κλήσεις με έναν κρυφό αριθμό

Εάν ενδιαφέρεστε πολύ για την εμπιστευτικότητα και την ανωνυμία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τη μόνιμη κλήση με έναν ιδιωτικό αριθμό απευθείας από το smartphone σας. Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσετε αυτήν τη ρύθμιση, η κλήση σας θα είναι μία με έναν κρυφό αριθμό, ανεξάρτητα από το αν ο αριθμός που καλέσατε βρίσκεται στη λίστα επαφών σας ή όχι.

Με αυτήν την επιλογή, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φίλοι ή τα μέλη της οικογένειας ενδέχεται να μην απαντούν στις κλήσεις σας, καθώς οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν να αποφεύγουν συνομιλίες με άγνωστα άτομα. Ακολουθούν τα απλά βήματα για το πώς να κάνετε τις ρυθμίσεις ανάλογα με τον τύπο του τηλεφώνου που διαθέτετε:

Ρύθμιση μόνιμης κλήσης με ιδιωτικό αριθμό για τηλέφωνα Android:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κλήση
  2. Πατήστε Πρόσθετες ρυθμίσεις > Αναγνωριστικό καλούντος
  3. Επιλέξτε Απόκρυψη αριθμού

Ρύθμιση μόνιμης κλήσης με ιδιωτικό αριθμό για iOS:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο
  2. Πατήστε Εμφάνιση της ταυτότητας καλούντος μου και σύρετε προς τα αριστερά για να απενεργοποιήσετε την επιλογή

5. Αποκλεισμός ιδιωτικού αριθμού - πώς να αποφύγετε την ταλαιπωρία;

Αν θέλετε να αποφύγετε κλήσεις από κρυφούς αριθμούς, ακόμα κι αν γίνονται από άτομα που γνωρίζετε, απλά πρέπει να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Επιπλέον, αυτή η επιλογή θα αποκλείει επίσης κλήσεις από αριθμούς τηλεφώνου που δεν έχετε καταγράψει στη λίστα επαφών σας.

Με άλλα λόγια, θα γλιτώσετε από κλήσεις από διάφορους αντιπροσώπους πωλήσεων που, ναι, εξακολουθούν να εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο εύρεσης νέων πελατών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αποκλείσετε έναν ιδιωτικό αριθμό είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή κλήσης, η οποία είναι προεγκατεστημένη σε οποιοδήποτε τύπο τηλεφώνου, να επιλέξετε την περιοχή ρυθμίσεων, που θα βρείτε δίπλα στις τρεις τελείες ή γραμμές επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, αναζητήστε στο μενού που ανοίγει τη λειτουργία αποκλεισμού κρυφών ή άγνωστων αριθμών (Αποκλεισμός αγνώστων/προσωπικών αριθμών).

Επιλέγοντας αυτήν την επιλογή, θα αποφύγετε τόσο πιθανές κλήσεις φάρσας όσο και τηλεπωλητές, απάτες ή άτομα των οποίων οι κλήσεις δεν απολαμβάνετε πλέον. Πρακτικά, είτε χρειάζεστε αποκλεισμό ιδιωτικού αριθμού στο iPhone είτε για μια συσκευή Android, μπορείτε να κάνετε αυτήν τη ρύθμιση για να γλιτώσετε μερικά νεύρα ή καταστάσεις άγχους με μερικά κλικ.

Οι καταστάσεις στις οποίες λαμβάνετε απειλές από έναν ιδιωτικό αριθμό είναι, τόσο δυσάρεστες και απογοητευτικές, όσο και αρκετά συχνές.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είχατε καβγά με κάποιον για να αγχωθείτε από κρυφές τηλεφωνικές κλήσεις στις οποίες απειλείστε, γιατί, όπως αναφέραμε παραπάνω, οι εγκληματίες μπορούν να ενεργήσουν με διάφορους τρόπους. Ακόμη και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του τηλεφώνου.

 

 

Στην ατυχή περίπτωση που δέχεστε κλήσεις από ιδιωτικούς αριθμούς που σας κάνουν να νιώθετε ότι απειλείστε, η μόνη πραγματική λύση που θα βρείτε είναι στην Αστυνομία. Είναι αλήθεια ότι όλα τα δεδομένα όσων χρησιμοποιούν προπληρωμένη κάρτα ή συνδρομή βρίσκονται στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά δεν έχουν άδεια να σας δώσουν αυτές τις πληροφορίες.

Οι αρχές είναι αυτές που μπορούν νόμιμα να ζητήσουν λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του ατόμου που πραγματοποίησε μια κλήση με ιδιωτικό αριθμό.

Επομένως, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία του κινητού σας τηλεφώνου, αυτή για την οποία μιλήσαμε παραπάνω, για να αποκλείσετε κλήσεις που προέρχονται από έξω από τη λίστα επαφών σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που γίνονται από κρυφούς αριθμούς, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε στην Αστυνομία.

Οι αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να ξεκινήσουν μια έρευνα για να εντοπίσουν τον μυστηριώδη καλούντα που δεν θα σας αφήσει ήσυχους.

Το πιθανότερο είναι ότι η ταυτότητά τους δεν θα σας αποκαλυφθεί, αλλά θα ληφθούν νομικά μέτρα εάν επιβεβαιωθεί η κατάσταση που παρουσιάζετε.

7. Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για την κλήση με ιδιωτικό αριθμό;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από τις κλήσεις που γίνονται με έναν ιδιωτικό αριθμό, που δεν βασίζονται όλοι σε κακή βούληση. Παρακάτω είναι μερικά:

  • Τηλεμάρκετινγκ

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για κλήση με ιδιωτικό αριθμό είναι η δημιουργία πωλήσεων μέσω τηλεμάρκετινγκ. Αν και πολλές από αυτές τις κλήσεις γίνονται από πραγματικούς ανθρώπους, οι εταιρείες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα συστήματα κλήσεων τα τελευταία χρόνια. Έτσι, μπορείτε να ξυπνήσετε ανά πάσα ώρα από μια άγνωστη κλήση και αν απαντήσετε, πιθανότατα, στην άλλη άκρη της αόρατης γραμμής βρίσκεται ένα ρομπότ με ένα τυπικό μήνυμα πώλησης. Παρόλο που ορισμένες από αυτές τις κλήσεις είναι νόμιμες, πίσω από άλλες μπορεί στην πραγματικότητα να βρίσκονται πυραμιδικά συστήματα, εικονικές πωλήσεις ή απόπειρες συλλογής των προσωπικών σας δεδομένων για παράνομους σκοπούς. Και δεδομένου ότι η ταυτοποίηση των καλούντων με έναν ιδιωτικό αριθμό είναι, όπως είδαμε νωρίτερα, σχεδόν αδύνατη, αυτές οι κλήσεις με έναν ιδιωτικό αριθμό μπορούν να γίνουν πραγματική ενόχληση.

  • Συλλογή χρέους

Όταν βρεθείτε στην κατάσταση να έχετε χρέη, εξειδικευμένα πρακτορεία είσπραξης χρεών μπορεί να σας καλέσουν με έναν ιδιωτικό αριθμό για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να επικοινωνήσουν μαζί σας. Και αν η κλήση με έναν κρυφό αριθμό δεν πετύχει, χρησιμοποιούν, στις περισσότερες περιπτώσεις, πολλούς αριθμούς τηλεφώνου για να φτάσουν στο άτομο που πρέπει να πληρώσει τις εκκρεμείς οφειλές. Το μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι άνθρωποι καταλήγουν να αγνοούν ακόμη και πολύ σημαντικές κλήσεις, φοβούμενοι την πίεση που ασκούν αυτοί οι πράκτορες.

  • Πρόσληψη

Οι ειδικοί στο ανθρώπινο δυναμικό, αναζητώντας τους καταλληλότερους υποψηφίους για θέσεις στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται, μπορεί συχνά να καταφύγουν σε κλήση με ιδιωτικό αριθμό, για να αποτρέψουν επακόλουθες επίμονες κλήσεις. Ακόμα κι αν δεν ψάχνετε για νέα δουλειά, μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις με ιδιωτικό αριθμό και για την ποιότητά σας ως ειδικός, από πιθανούς πελάτες ή επιχειρηματικούς συνεργάτες που ενδιαφέρονται για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

  • Δώρα και εκπλήξεις

Όπως έχετε ήδη μάθει, δεν είναι όλες οι κλήσεις με ιδιωτικό αριθμό επικίνδυνες ή κακοπροαίρετες. Για να οργανώσετε με επιτυχία πάρτι-έκπληξη ή να προσφέρετε δώρα που δεν περιμένει ο εορτάζων, η χρήση της ανωνυμίας όταν καλείτε προμηθευτές, συναδέλφους ή κοινούς φίλους είναι μια επιλογή για πολλούς από εμάς. Η απόφαση για το εάν μια κλήση είναι επικίνδυνη ή όχι παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του παραλήπτη. Κανονικά, δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχίες για την αίτηση κάποιων απλών πληροφοριών. Ωστόσο, εάν ζητηθούν λεπτομέρειες σχετικά με το σπίτι, τη διεύθυνση ή προσωπικά δεδομένα, όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης ή ο τραπεζικός λογαριασμός, η κλήση θα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.

 

 

Sign up for the latest updates

8. Η χρησιμότητα των κλήσεων από ιδιωτικό αριθμό

Ωστόσο, σε όλη αυτή την ιστορία με τους ιδιωτικούς αριθμούς και τις ανεπιθύμητες κλήσεις, υπάρχει και μια καλή πλευρά. Συγκεκριμένα, η δυνατότητα κλήσης με κρυφό αριθμό μπορεί να έχει και μια θετική πλευρά, αν σας αρέσει αυτή η χρησιμότητα.

Για παράδειγμα, εάν είστε οικογενειακός γιατρός και θέλετε να έρθετε σε επαφή με τους ασθενείς σας, ίσως είναι καλή ιδέα να τους καλέσετε με έναν ιδιωτικό αριθμό, εάν δεν έχετε τηλέφωνο εργασίας και δεν θέλετε να ταραχτείτε στη μέση της νύχτας για να προσφέρει δωρεάν συμβουλές.

Οι κλήσεις με ιδιωτικό αριθμό μπορεί επίσης να είναι χρήσιμες εάν εργάζεστε ως υπεύθυνος παράδοσης, για τους ίδιους λόγους που παρουσιάσαμε παραπάνω.

Ή ίσως θέλετε να αγοράσετε κάτι στο διαδίκτυο και θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν που σας ενδιαφέρει από τον πωλητή. Σίγουρα, δεν θέλετε να τους κάνετε «φίλους», επομένως θα θέλετε να τερματίσετε τη συζήτηση μόλις λάβετε τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν. Για να αποφύγετε πιθανές διαπραγματεύσεις ή ταλαιπωρίες, η καλύτερη λύση θα ήταν να επικοινωνήσετε ο πωλητής χρησιμοποιώντας τη λειτουργία κλήσης με ιδιωτικό αριθμό.

Και αν θέλετε να αποφύγετε όλη την ταλαιπωρία που μπορεί να έχετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο τηλέφωνο και δεν θέλετε να περιπλέκετε τα πράγματα καλώντας τους πωλητές με έναν κρυφό αριθμό, αναζητήστε το μοντέλο που σας ενδιαφέρει στο Flip.gr.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα online, με διαφάνεια, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα για εσάς, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το νέο σας ανακαινισμένο τηλέφωνο εντός δύο εργάσιμων ημερών από την υποβολή της παραγγελίας. Επιπλέον, θα σας προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ παράδοση με επαλήθευση, καθώς και 12 μήνες εγγύηση από την παραλαβή του πακέτου.

Αν σας άρεσε αυτό το υλικό και οι πληροφορίες που σας δώσαμε ήταν χρήσιμες, σας περιμένουμε στο blog του Flip.gr με πολλά άλλα θέματα για τηλέφωνα που σας ενδιαφέρουν.

Μερίδιο:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates