Πώς να Διαγράψετε έναν Λογαριασμό Facebook

Πώς να Διαγράψετε έναν Λογαριασμό Facebook

Δημοσιεύτηκε από Iulia Nicolaie
σε 29.01.2024

Εάν αποφασίσατε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας στο Facebook ή απλά θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχετε έρθει στο σωστό μέρος, καθώς πρόκειται να μάθετε πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Facebook, καθώς και συνέπειες αυτής της απόφασης.

Προτού εξηγήσουμε βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνετε για να διαγράψετε έναν λογαριασμό Facebook, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές για να αποχωρήσετε από αυτήν την πλατφόρμα.

Μπορείτε να επιλέξετε:

  • Απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Facebook.

ή μπορείτε να πάτε για

  • οριστική διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook.

Ορίστε τι συνεπάγεται καθεμία από αυτές τις δύο εναλλακτικές.

Απενεργοποίηση του Λογαριασμού σας στο Facebook - Τι Σημαίνει και Πώς Γίνεται;

Εάν θέλετε απλώς να εξαφανιστείτε από τη σκηνή για μερικές ημέρες, εβδομάδες ή μήνες, η επιλογή απενεργοποίησης του λογαριασμού σας στο Facebook είναι η πιο κατάλληλη για εσάς. Γιατί το λέμε αυτό; Επειδή τα δεδομένα, οι φωτογραφίες, οι αναρτήσεις, η λίστα φίλων σας και οτιδήποτε άλλο καταγράφεται στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων θα παραμείνουν σε λανθάνουσα κατάσταση μέχρι να αποφασίσετε να επιστρέψετε στο διαδίκτυο.

Με άλλα λόγια, η απόφαση να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, αντί να τον διαγράψετε οριστικά, είναι η πιο ισορροπημένη από τις δύο, γιατί δεν θα το μετανιώσετε αργότερα.

Ακολουθούν άλλα πλεονεκτήματα που θα έχετε εάν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook αντί να τον διαγράψετε εντελώς:

  • Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε το Facebook Messenger, ώστε να διατηρείτε επαφή με όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
  • παρόλο που ο λογαριασμός σας δεν θα είναι ορατός σε άλλους, μπορείτε να τον δείτε.
  • το όνομα ή το ψευδώνυμό σας που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του λογαριασμού σας στο Facebook θα παραμείνει στη λίστα φίλων σας.
  • οι φωτογραφίες σας θα παραμείνουν άθικτες.
  • οι αναρτήσεις και τα σχόλια που έχετε αφήσει προηγουμένως σε ομάδες Facebook στις οποίες συμμετέχετε θα εξακολουθούν να είναι ορατά στους διαχειριστές.
  • θα μπορείτε να διατηρήσετε τον ρόλο σας ως διαχειριστής, συντάκτης ή οποιοσδήποτε άλλος στις ομάδες που έχετε δημιουργήσει ή διαχειριστεί.

 

Αν αναρωτιέστε πώς να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό Facebook, ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στο τηλέφωνό σας:

  • ανοίξτε την εφαρμογή Facebook.
  • πατήστε τις τρεις γραμμές στα δεξιά, στην κορυφή.
  • μετακινηθείτε στο μενού που ανοίγει, μέχρι να φτάσετε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ
  • επιλέξτε Πρόσβαση στο Προφίλ και Έλεγχος.
  • Θα ανοίξει ένα νέο μενού, από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε Απενεργοποίηση και Διαγραφή.

Σε αυτό το σημείο, η απόφαση είναι δική σας, καθώς είτε βρίσκεστε ένα βήμα μακριά από την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Facebook είτε για να τον διαγράψετε οριστικά, μια μη αναστρέψιμη επιλογή. Επομένως, καλό είναι να διαβάσετε παρακάτω σχετικά με τις επιπτώσεις της διαγραφής ενός λογαριασμού Facebook.

Διαγραφή του Λογαριασμού σας στο Facebook - Τι Σημαίνει και Πώς Γίνεται;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μόλις επιλέξετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, τα ίχνη σας σε αυτήν την πλατφόρμα θα εξαφανιστούν για πάντα. Το ίδιο ισχύει και για πληροφορίες που μπορεί να έχετε καταγράψει σε άλλους ιστότοπους που συνδέονται απευθείας από το Facebook. Για παράδειγμα, εάν δημιουργήσατε έναν λογαριασμό Spotify απευθείας από το Facebook, τα δεδομένα σας που έχουν εγγραφεί σε αυτήν την πλατφόρμα, καθώς και οι λίστες αναπαραγωγής σας, θα διαγραφούν.

Επιπλέον:

  • δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας.
  • Όλες οι φωτογραφίες, οι αναρτήσεις και άλλες πληροφορίες που έχετε δημοσιεύσει ποτέ θα διαγραφούν, εκτός εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας του λογαριασμού σας στο Facebook.
  • θα χάσετε το ρόλο του διαχειριστή, του επεξεργαστή ή άλλων λειτουργιών που μπορεί να είχατε σε ορισμένες σελίδες.
  • θα χάσετε όλα τα δεδομένα από τις εφαρμογές όπου δημιουργήσατε λογαριασμό μέσω του Facebook (για παράδειγμα, Pinterest ή Spotify).
  • δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το Facebook Messenger και οι συνομιλίες με τους φίλους σας θα διαγραφούν από το τηλέφωνό σας.

Πώς διαγράφετε οριστικά έναν λογαριασμό στο Facebook; Ακολουθήστε τα βήματα που εξηγήθηκαν νωρίτερα για την απενεργοποίηση του λογαριασμού και επιλέξτε, στο τελευταίο, τη λειτουργία Διαγραφή του Λογαριασμού μου.

 

Sign up for the latest updates

Μπορείτε να ακυρώσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook;

Εάν την επόμενη μέρα που επιλέξατε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας αλλάξετε γνώμη, το Facebook είναι έτοιμο να σας δώσει άλλη μια ευκαιρία. Η πλατφόρμα επιτρέπει την ανατροπή αυτής της δραστικής απόφασης για 30 ημέρες, μετά τις οποίες η διαγραφή του λογαριασμού, επομένως όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται ποτέ με τον λογαριασμό σας θα εξαφανιστούν.

Η διαδικασία διαγραφής όλων των δεδομένων σας από την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μπορεί να διαρκέσει έως και 90 ημέρες, αλλά δεν θα έχετε πρόσβαση σε αυτά μετά τις πρώτες 30 ημέρες από τη στιγμή που κάνατε κλικ στο Διαγραφή Λογαριασμού.

Το Facebook δηλώνει επίσημα ότι «στον αποθηκευτικό μας χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιείται για αποκατάσταση από καταστροφή, σφάλματα λογισμικού ή άλλα συμβάντα απώλειας δεδομένων, αντίγραφα των πληροφοριών σας ενδέχεται να διατηρηθούν για 90 ημέρες. Επιπλέον, ενδέχεται να διατηρήσουμε τις πληροφορίες σας για θέματα όπως νομικά ζητήματα, παραβιάσεις των όρων χρήσης ή μέτρα πρόληψης ζημιών. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την Πολιτική μας Σχετικά με τη Χρήση Δεδομένων."

Πώς Ακυρώνετε τη Διαγραφή του Λογαριασμού σας στο Facebook;

Για να ακυρώσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας, συνδεθείτε σε αυτόν με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιούσατε πριν, αλλά μόνο εάν δεν έχουν περάσει 30 ημέρες από τότε που κάνατε κλικ στο Διαγραφή λογαριασμού. Στην οθόνη θα εμφανιστεί μια επιλογή ακύρωσης της διαγραφής λογαριασμού (Ακύρωση της διαγραφής), την οποία πρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να επιστρέψετε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Facebook δυστυχώς δεν είναι πλέον ένα μέρος όπου οι χρήστες αισθάνονται ασφαλείς, ειδικά μετά τις απώλειες πληροφοριών που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια από την πλατφόρμα. Το τελευταίο από αυτά και πιθανότατα το μεγαλύτερο σημειώθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια χάκερ.

Ωστόσο, αν επιλέξετε την πιο ήπια επιλογή, αυτή της απενεργοποίησης αντί της διαγραφής του λογαριασμού σας στο Facebook, μην ξεχάσετε, όταν επιστρέψετε στην πλατφόρμα, να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα. Έχουμε εξηγήσει πώς να το κάνουμε αυτό σε αυτό το άρθρο.

Εάν αυτό το υλικό σας βοήθησε, κάντε μας ένα like και αφήστε μας ένα σχόλιο, είμαστε περίεργοι αν καταφέρατε να εφαρμόσετε τις πληροφορίες που παρέχουμε.

Μερίδιο:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates