Αναμονή κλήσης - πώς ενεργοποιείτε τη λειτουργία και ποια οφέλη σας προσφέρει;

Αναμονή κλήσης - πώς ενεργοποιείτε τη λειτουργία και ποια οφέλη σας προσφέρει;

Δημοσιεύτηκε από undefined undefined
σε 29.01.2024

Είσαι πολύ απασχολημένος άνθρωπος που κάνεις δεκάδες κλήσεις κάθε μέρα; Η λειτουργία αναμονής κλήσεων θα απλοποιήσει σημαντικά τις εργασίες σας, καθώς σχεδιάστηκε για άτομα σαν εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χάνετε καμία κλήση και θα γνωρίζετε πάντα ποιος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας, ακόμα κι αν συμμετέχετε σε άλλη συνομιλία.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι κάνει η λειτουργία αναμονής κλήσεων, πώς μπορείτε να την ενεργοποιήσετε στο τηλέφωνό σας και ειδικά τα οφέλη που θα έχετε από αυτήν σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι η αναμονή κλήσης;

Η αναμονή κλήσης είναι μια δυνατότητα που είναι διαθέσιμη σε όλα τα smartphone, ανεξαρτήτως μοντέλου ή κατασκευαστή, που σας επιτρέπει να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε μια δεύτερη κλήση ενώ διατηρείτε την πρώτη κλήση ενεργή.

Με άλλα λόγια, η ενεργοποίηση της δυνατότητας αναμονής κλήσεων είναι σαν να έχετε τη δική σας γραμματέα να διαχειρίζεται τις κλήσεις σας σε δύο γραμμές.

Τι κάνει η λειτουργία αναμονής κλήσεων;

Πρώτον, η λειτουργία αναμονής κλήσης σάς ενημερώνει πότε ένας δεύτερος καλών προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Αν ακούσετε ένα ηχητικό σήμα κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, μπορείτε να δείτε ποιος καλεί στη δεύτερη γραμμή, είτε ελέγχοντας το τηλέφωνό σας είτε κοιτάζοντας το έξυπνο ρολόι σας, εάν έχετε.

Εκείνη τη στιγμή, έχετε πολλές επιλογές:

  • Τερματίστε την τρέχουσα κλήση για να απαντήσετε στην αναμονή.
  • Θέστε τον πρώτο καλούντα σε αναμονή για να απαντήσετε στον δεύτερο.
  • Διατηρήστε ενεργή την τρέχουσα συνομιλία και απορρίψτε τη δεύτερη κλήση, είτε απευθείας είτε στέλνοντας ένα προκαθορισμένο μήνυμα (π.χ. "Δεν μπορώ να μιλήσω, θα σε καλέσω αμέσως").
  • Εναλλαγή μεταξύ των κλήσεων, θέτοντάς τες σε αναμονή εναλλάξ.
  • Δημιουργήστε μια κλήση συνδιάσκεψης και με τους δύο καλούντες.

Εάν επιλέξετε να θέσετε τον πρώτο καλούντα σε αναμονή, θα παραμείνει σε αναμονή μέχρι να αποφασίσετε να επιστρέψετε σε αυτήν τη συνομιλία. Με τη λειτουργία αναμονής κλήσεων, μπορείτε να κάνετε εναλλάσσεστε μεταξύ των κλήσεων, διασφαλίζοντας ότι οι δύο καλούντες δεν μπορούν να ακούσουν ή να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, εάν αποφασίσετε να κρατήσετε τις κλήσεις τους ξεχωριστές. Επίσης, εάν το αποφασίσετε, μπορείτε να συγχωνεύσετε τις δύο συνομιλίες σε μια κλήση συνδιάσκεψης.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αναμονής κλήσης ανά πάσα στιγμή, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν βρίσκεστε στη μέση μιας ενδιαφέρουσας ή σημαντικής συνομιλίας και δεν θέλετε να σας ενοχλούν. Εάν η αναμονή κλήσης είναι απενεργοποιημένη, οι καλούντες θα ακούσουν ένα σήμα κατειλημμένου ή θα κατευθυνθούν απευθείας στον αυτόματο τηλεφωνητή, ανάλογα με τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι η λειτουργία αναμονής κλήσης ισχύει μόνο για δύο εισερχόμενες κλήσεις. Ένας τρίτος καλών θα ακούσει ένα σήμα κατειλημμένου, θα σταλεί στον αυτόματο τηλεφωνητή ή θα κατευθυνθεί διαφορετικά ανάλογα με άλλες λειτουργίες που έχετε ενεργοποιήσει στο τηλέφωνό σας.

 

Sign up for the latest updates

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αναμονής κλήσης;

Ανεξάρτητα από το τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε, η ενεργοποίηση της αναμονής κλήσεων είναι απλή. Δείτε πώς:

Αναμονή κλήσης σε Samsung/Android:

Εάν διαθέτετε Samsung ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή Android, ανοίξτε την εφαρμογή κλήσεων του τηλεφώνου σας. Πατήστε στις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ρυθμίσεις -> Συμπληρωματικές υπηρεσίες -> Αναμονή κλήσεων -> ενεργοποιήστε την εναλλαγή

 

Μόλις ενεργοποιήσετε την αναμονή κλήσεων σε Samsung ή Android γενικά, το τηλέφωνό σας θα είναι έτοιμο να χειριστεί δύο ταυτόχρονες κλήσεις.

Αναμονή κλήσης στο iPhone:

Εάν είστε λάτρης της Apple, για να ενεργοποιήσετε την αναμονή κλήσεων στο iPhone, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Τηλέφωνο -> Αναμονή κλήσης -> ενεργοποιήστε την εναλλαγή

 

Sign up for the latest updates

Αναμονή κλήσεων βάσει δικτύου:

Είτε είστε περίεργοι να ενεργοποιήσετε την αναμονή κλήσεων σε Digi, Telekom, Vodafone ή Orange, η απάντηση είναι η ίδια ανεξάρτητα από το δίκτυο που θα επιλέξετε.

Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάστε είναι ότι κάθε φορά που ενεργοποιείτε μια συνδρομή ή μεταφέρετε τον αριθμό σας σε ένα νέο δίκτυο, ο τηλεφωνητής θα ενεργοποιείται από προεπιλογή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που λαμβάνετε μια δεύτερη κλήση ενώ συμμετέχετε σε μια συνομιλία, η δεύτερη κλήση θα ανακατευθύνεται αυτόματα στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία και να μεταβείτε σε αναμονή κλήσεων, πληκτρολογήστε ##20# στην εφαρμογή κλήσεων και κάντε κλικ στην κλήση. Αυτή είναι η συντόμευση για την απενεργοποίηση του τηλεφωνητή.

Τώρα, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω, ανάλογα με το τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε και απολαύστε τη δυνατότητα λήψης κλήσεων σε δύο γραμμές. Εδώ είναι τα οφέλη που θα έχετε:

Οφέλη από την ενεργοποίηση της λειτουργίας αναμονής κλήσεων:

  • Μην χάσετε ποτέ μια σημαντική κλήση: Με ενεργή αναμονή κλήσης, ένα διακριτικό ηχητικό σήμα θα σας ειδοποιήσει για μια δεύτερη εισερχόμενη κλήση, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε καμία σημαντική συνομιλία.
  • Ευελιξία: Μπορείτε να αποδεχτείτε νέες κλήσεις ή να τις απορρίψετε χωρίς να τερματίσετε τη συνομιλία στην οποία έχετε ήδη συμμετάσχει.
  • Οι καλούντες δεν θα έχουν ήχο απασχολημένου, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε άλλη συνομιλία.

Κάτι ακόμα σχετικά με τη λειτουργία αναμονής κλήσης: το άτομο που προσπαθεί να σας καλέσει ενώ συμμετέχετε σε άλλη συνομιλία δεν θα καταλάβει ότι η κλήση του είναι σε αναμονή, εκτός εάν κοιτάξει την οθόνη του τηλεφώνου του αμέσως αφού πατήσει το κουμπί κλήσης. Ένα μήνυμα (Η κλήση είναι σε αναμονή) θα εμφανιστεί στην οθόνη του τηλεφώνου τους, το οποίο θα εξαφανιστεί μόλις ένα δευτερόλεπτο μετά την εμφάνιση.

Εάν αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο, κοινοποιήστε το, ώστε οι φίλοι σας να μάθουν πόσο εύκολο είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αναμονής κλήσεων.

Μερίδιο:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates